Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Om oss

Stølan Maskin - STØMAS

Firmaet ble etablert i oktober 1970 og hadde til formål å drive salg og service på Zetor traktorer, landbruksmaskiner og annet mekanisk utstyr. Lokalisert i leide lokaler på Batnfjordsøra i Gjemnes kommune.

Den første tiden var det en ansatt som mekaniker og dagligleder. Aktiviteten og antall ansatte økte og til ferien 1972 var det 5 ansatte.

Høsten 1972 ble avkjørselen til verkstedet stengt, etter at veien forbi lokalet ble utbedret. De ansatte ble oppsagt og lokalet fraflyttet.

Arild Stølan var daglig leder/selger og ble ansatt som selger/distriktssjef for Møre og Romsdal, hos Traktor & Maskin AS avd.

Melhus. Dette var en avdeling av Traktor & Maskin AS Bø i Telemark, som var importør av Zetor traktorer i Norge.

Stølan Maskin ble nedlagt i 1975.
I april1976 opprettet Traktor & Maskin A/S egen avdeling for Møre og Romsdal.

Først i leide lokaler på Ørjavik i Eide kommune, som i 1992 flyttet til Eide industriområde.

Traktor & Maskin AS hadde da skiftet navn til Motokov Norge AS. Avdelingen ble lagt ned og privatisert den 31.12.1988. Møre Maskin AS overtok og drev fram til 1990.

bilde

bilde


Stølan Maskin v/Anne Lise Stølan ble aktivisert igjen, i mars 1987.
Når Motokov Norge AS avd.Møre ble nedlagt, etablerte Stølan Maskin seg, i januar 1989 på Høgset i Gjemnes kommune. Det var da 2 ansatte, Anne Lise og Arild Stølan.

Virksomheten var hovedsakelig salg og service av landbruksmaskiner, som tidligere var forhandlet av Motokov Norge AS avd. Møre.

I samarbeid med Fylling Maskinsalg på Vatne, ble salg og service av SAME traktorer en del av virksomheten.

I løpet av 1991 ble Stølan Maskin på ny forhandler for Zetor på Nordmøre og deler av Romsdal. Etter at Motokov Norge overtok importen av SAME og Lamborghini, ble også Lamborghini en del av vareutvalget.

Samt FENDT traktorer i samarbeid med Aleks Pedersen Eftf Vejle i Danmark.

løpet av 1992 kjøpte Stølan Maskin industrilokalene de leide, på Høgset i Gjemnes. Dette medførte at Stølan Maskin endret navn til Stølan Maskin Eiendom, som ble forkortet til SM Eiendom ved Anne Lise Stølan.

Dette firmaet forvaltet industribygget med inventar, samt servicebiler, verktøy og maskiner.

Nyetablert aksjeselskap med ansvar for salg, service og produksjon fikk navnet Stølan Maskin AS. Dette firmaet hadde på det meste 6 ansatte og var i virksomhet i 9 år.

Store deler av markedet ble borte som følge av reduksjoner i landbruket.
Dette medførte at Stølan Maskin AS ble nedlagt i 2001. SM Eiendom kjøpte varelageret og flyttet til hjemmekontor på Bergsøya ca 12km fra tidligere lokalisering.

Målsetting var først og fremst å bistå våre kunder med deler og service på produkter som vi hadde levert eller medvirket til å levere. Firmaet tok tilbake sitt gamle navn og logo, fra før 1992.


bilde

bilde

bilde

bilde

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn